lauantai 8. joulukuuta 2012

Kuinkas sitten kävikään, osa 2


Syksy oman PT:n ja työn parissa on vaihtunut talveksi. Koska suutarin lapsella, eikä välillä suutarilla itselläkään, ole kenkiä, täytyy myöntää että ne omat tavoitteet olisivat kyllä unohtuneet ja heitetty romukoppaan monta kertaa kuluneiden kuukausien aikana ilman omaa traineria. Uusi työnkuva ja viikkorytmi ovat asettaneet kehoni koville koetoksille niin fyysisesti kuin henkisestikin. Se onko järkevää ottaa spinning-, kahvakuula- JA pilatestuntien ohjaaminen samalle illalle peräkkäin, treenata leuanvetoja samana päivänä kun käy oman asiakkaan kanssa tekemässä kivienheittelytreeniä ja juosta tukka putkella treenistä toiseen, on nyt valjennut minulle. Kantapään kautta tietenkin. Kehon jaksamisella on rajansa, vaikka fysiikka olisikin hyvässä kunnossa.


Haasteet on tehty voitettavaksi
Innokkaan startin jälkeen tuli takapakkia olkapäävamman muodossa. Treeniä jouduttiin keventämään ja urheiluhieroja Sanna Liesmäki hieroi ja kinesioteippasi kättä kuntoutuksen edistämiseksi (Sanna hieroo ja teippaa Lady Line Lauttasaaressa) ja Stelios ohjeisti olkapään ja kyynärpään kuntouttavia liikkeitä ja venytyksiä. Koska haluaisin treenin tuntuvan ja näkyvän nytheti oli TODELLA haastavaa keventää kuormaa ja tehdä kuntoutusjumppaa jotta käsi saataisiin taas leuanvetokuntoon. Pitkäjänteisellä työllä ja loistavien ammattilaisten avustuksella on olkapää kuitenkin nyt kuntoutettu ja turkkilainen ylösnousukin sujuu "ihan mukavasti". Ja tavoitteet ovat edelleen kirkkaana mielessä!

Turkkilainen ylösnousu 8kg
Boulderkeskuksessa Pasilassa

Turkkilainen ylösnousu on ollut eräs olkapään hyvinvoinnin ja koko kehon voima- ja tekniikkatason mittari koko syksyn. Aluksi treenasimme Stelioksen kanssa pitkään pelkkää tekniikkaa ihan pienillä painoilla. Ja sitä sitten nimittäin treenattiinkin, ihan puutumiseen saakka (haluan nostaa HETINYT sitä isoa kuulaa!). Mutta se kannatti! Yhdeksän viikon hajoittelun, olkapään ja myös pienen reisivamman kuntouttamisen jälkeen alkoi nousta yhä isompaa ja isompaa kuulaa ylös asti. Pidin itseäni ihan voittajana kun sain nostettua itseni ylös 16kg:n kanssa:  


Viime perjantaina haimme Stelioksen kanssa lisää rajoja eri liikkeissä ja tässä lopputulos turkkilaisen ylösnousun osalta:


Aiemmin, ennen systemaattisen treenaamisen aloitusta, liike onnistui juuri ja juuri 8kg:n kuulalla ja tekniikkakin oli vähän sinne päin. Maltti (ja oma PT) on valttia!


Samaan aikaan toisaalla
Sain hienon mahdollisuuden kokeilla FirstBeatin hyvinvointianalyysia kollegani Jaana Hautalan (Oivaltamaan Oy) kautta. Mittauksessa pidetään sydämen sykevälivaihtelua seuraavia elektrodeja kolme vuorokautta ja laajaan tutkimusdataan peilaten saadaan hyvin tarkkaa informaatiota kehon fyysisestä tilasta, palautumisesta ja levon laadusta. Siis kaikista niistä asioista jotka ovat oleellisimpia hyvinvoinnin ja myös tavoitteiden (kuten painonhallinta tai leuanveto) ja tulosten saavuttamisen kannalta.
Onnekseni sain loistavat tulokset mittauksesta. Palautumiseni on riittävää ja vaikka maanantai-illat suihkin ne kolme jumppaa putkeen, kehoni palautuu seuraavan päivän koetoksiin täydellisesti yön aikana! JES! Tämä on Jaanan mukaan suhteellisen harvinaista hänen näkemiensä analyysien perusteella; Suuri osa ihmisistä elää liian kuormittavasti eikä keho pääse palautumaan stressistä, liikunnasta tai työstä riittävästi ennen seuraavaa päivää, treeniä tai työviikkoa. Jälleen yksi hyvinvoinnin analyysi ja tuote jota voin suositella ihan kaikille, niin liikunnan alan ammattilaisille, kuin heidän asiakkailleenkin ja esimerkiksi työnantajalle työhyvinvoinnin mittaamiseen.


Mitä sinä teet tänään oman hyvinvointisi ja itsesi eteen? Millä tavalla sinä hoidat omaa terveyttäsi tällä viikolla?
Sinä päätät, NYT!

Ihanaa joulun aikaa toivottaen,
Lotta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Iloista päivää Sinulle!